Závin z celozrnného těsta s náplní ze zelených fazolek a uzeného tofu

Ingredience a postup:

  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g zelených fazolek
  • 100 g uzeného tofu
  • sůl a pepř na dochucení
  • 240 g hladké mouky
  • 300 g celozrnné mouky
  • 100 g oleje
  • 240 ml vody
  • 10 g soli
    Vystačí nám na 4 porce.

Na oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku, přidáme česnek, zelené fazolky a prohřejeme. Přidáme uzené tofu nakrájené na proužky, osolíme a opepříme, necháme zchladnout. Na vále připravíme vláčné těsto z osolené mouky, oleje a vody. Vyválíme 4 tenké pláty na které rozprostřeme připravenou náplň a zavineme, potřeme rajským protlakem zředěným trochou oleje a vody, posypeme lněným semínkem.  Pečeme na plechu s pečícím papírem na 200 stupňů C asi 15 – 20 minut.

Komentáře: