Vegetariánská mussaka

Ingredience a postup:

  • 100 g sojového granulátu
  • 100g nastrouhaného sýru
  • 2 vejce
  • 2 dcl smetany
  • 5 dcl rajčatové šťávy
  • 2 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1000 g brambor
  • 200 g lilku
  • 200 g cukety
  • 200 g rajčat
  • čerstvý tymián, bazalku a sůl
  • olivový olej na vymazání plechu
    Určeno pro 4 porce.

Sojovou drť povaříme v osolené vodě s přídavkem koření – uzená paprika. Cibuli najemno pokrájenou a nasekaný česnek orestujeme na olivovém oleji. Přidáme drť, rajčatovou šťávu a bylinky. Na vymaštěný plech vrstvíme plátky uvařených a oloupaných brambor, plátky čerstvých rajčat, cuket a lilku a připravenou ochucenou drť. Mezi jednotlivými vrstvami prosolíme a posypeme bylinkami. Poslední vrstvu brambor zalijeme rozšlehaným vajíčkem a smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme při 180 stupních C asi 30 minut.

Komentáře: