- 100 g sojového granulátu
- 100g nastrouhaného sýru
- 2 vejce
- 2 dcl smetany
- 5 dcl rajčatové šťávy
- 2 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1000 g brambor
- 200 g lilku
- 200 g cukety
- 200 g rajčat
- čerstvý tymián, bazalku a sůl
- olivový olej na vymazání plechu
Určeno pro 4 porce.
Sojovou drť povaříme v osolené vodě s přídavkem koření – uzená paprika. Cibuli najemno pokrájenou a nasekaný česnek orestujeme na olivovém oleji. Přidáme drť, rajčatovou šťávu a bylinky. Na vymaštěný plech vrstvíme plátky uvařených a oloupaných brambor, plátky čerstvých rajčat, cuket a lilku a připravenou ochucenou drť. Mezi jednotlivými vrstvami prosolíme a posypeme bylinkami. Poslední vrstvu brambor zalijeme rozšlehaným vajíčkem a smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme při 180 stupních C asi 30 minut.
