Slavnostní řezy „bezevšeho“

Ingredience a postup:

  • 200 g cizrnové mouky
  • 250 ml horké vody
  • 7 LŽ kukuřičného škrobu + 50 ml vody
  • 3 LŽ slunečnicového oleje
  • 1 lž vanilkového extraktu
  • 2 LŽ citronové šťávy
  • 100 g javorového sirupu
  • 2 lž prášku do pečiva
  • 100 g umletých ořechů

V misce vyšleháme cizrnovou mouku a kokos s horkou vodou, přidáme olej, vanilkový extrakt, citronovou šťávu a javorový sirup. V hrnku smícháme kukuřičný škrob s vodou a práškem do pečiva a přidáme do těsta. Vše nalijeme na papírem vyložený domácí plech /30 x 20 cm/ a pečeme 15 – 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů C.

Dále si připravíme tyto ingredience na krém (vše společně rozmixujeme):

  • 300 g tofu
  • 2 LŽ kokosového oleje
  • 5 LŽ medu
  • 2 LŽ citronové šťávy
  • 2 banány
  • 1 lž vanilkového extraktu
  • 3 LŽ kakaa

Nakonec připravíme kávový sirup: Uvaříme silnou kávu, přidáme 1 LŽ rumu a 1 LŽ medu.

Upečený a vychladlý korpus rozřízneme na polovinu, pokapeme kávovým sirupem a potřeme polovinou krému. Přiklopíme vrchním korpusem a zopakujeme pokapání  a  potření krémem, navrch posypeme 3 LŽ kakaa. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 2 hodiny.

Komentáře: