- 200 g cizrnové mouky
- 250 ml horké vody
- 7 LŽ kukuřičného škrobu + 50 ml vody
- 3 LŽ slunečnicového oleje
- 1 lž vanilkového extraktu
- 2 LŽ citronové šťávy
- 100 g javorového sirupu
- 2 lž prášku do pečiva
- 100 g umletých ořechů
V misce vyšleháme cizrnovou mouku a kokos s horkou vodou, přidáme olej, vanilkový extrakt, citronovou šťávu a javorový sirup. V hrnku smícháme kukuřičný škrob s vodou a práškem do pečiva a přidáme do těsta. Vše nalijeme na papírem vyložený domácí plech /30 x 20 cm/ a pečeme 15 – 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů C.
Dále si připravíme tyto ingredience na krém (vše společně rozmixujeme):
- 300 g tofu
- 2 LŽ kokosového oleje
- 5 LŽ medu
- 2 LŽ citronové šťávy
- 2 banány
- 1 lž vanilkového extraktu
- 3 LŽ kakaa
Nakonec připravíme kávový sirup: Uvaříme silnou kávu, přidáme 1 LŽ rumu a 1 LŽ medu.
Upečený a vychladlý korpus rozřízneme na polovinu, pokapeme kávovým sirupem a potřeme polovinou krému. Přiklopíme vrchním korpusem a zopakujeme pokapání a potření krémem, navrch posypeme 3 LŽ kakaa. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 2 hodiny.
