Quinoa se sušenými rajčaty, rýží a hlívou ústřičnou

Ingredience a postup:

  • 200 g quinoi
  • 200 g rýže basmati
  • 80 g sušených rajčat,
  • 200 g hlívy ústřičné
  • svazek naťové cibulky,
  • 5 snítek bazalky
  • 5 snítek hladkolisté petrželky
  • 1 citron
  • 4 stroužky česneku
    Určeno pro 4 porce.

Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nasekanou naťovou cibulku a česnek. Zvlášť podusíme na oleji do měkka najemno pokrájenou hlívu ústřičnou. Smícháme s cibulkou a česnekem a přidáme pokrájená sušená rajčata a zvlášť uvařenou rýži a quinou. Promícháme a dochutíme čerstvou bazalkou, koriandrem nebo petrželkou, přidáme kůru z citrónu. Dochutíme solí a pepřem, případně citronovou šťávou.

Komentáře: