- 400 g syrové červené řepy
- 100 g cizrny v suchém stavu
- 100 g ovesných vloček
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 LŽ lněných semínek
- 2 LŽ slunečnicových semínek
- sůl, pepř
- 5 LŽ olivového oleje.
Určeno pro 4 porce.
Základem směsi na karbanátky je přes noc namočená cizrna, kterou umixujeme, přidáme syrovou nastrouhanou červenou řepu, najemno pokrájenou cibulku, slunečnicové a lněné semínko, rozmačkaný česnek, nahrubo rozmixované ovesné vločky a olivový olej. Tuto směs dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme a necháme odležet v chladu alespoň 1 hodinu. Poté vytvarujeme placky či koule, které pečeme na vymazaném či papírem vyloženém plechu asi 20 minut při 180 st.
