Karbanátky z červené řepy

Ingredience a postup:

  • 400 g syrové červené řepy
  • 100 g cizrny v suchém stavu
  • 100 g ovesných vloček
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 2 LŽ lněných semínek
  • 2 LŽ slunečnicových semínek
  • sůl, pepř
  • 5 LŽ olivového oleje.
    Určeno pro 4 porce.

Základem směsi na karbanátky je přes noc namočená cizrna, kterou umixujeme, přidáme syrovou nastrouhanou červenou řepu, najemno pokrájenou cibulku, slunečnicové a lněné semínko, rozmačkaný česnek, nahrubo rozmixované ovesné vločky a olivový olej. Tuto směs dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme a necháme odležet v chladu alespoň 1 hodinu. Poté vytvarujeme placky či koule, které pečeme na vymazaném či papírem vyloženém plechu asi 20 minut při 180 st.

Komentáře: