- 180 g malých bílých fazolí
- 150 g mrkve
- 5 stonků řapíkatého celeru
- 50 g rajského protlaku
- 50 g cibule
- 5 LŽ olivového oleje
- pepř, sůl, tabasco
Základem polévky jsou malé bílé fazolky, které propláchneme a přes noc namočíme. Poté fazolky uvaříme v lehce osolené vodě do poloměkka.
Do hrnce dáme olivový olej, nadrobno nasekanou cibuli, na kolečka pokrájenou mrkev, na kousky pokrájený stonek řapíkatého celeru. Nesmažíme, přidáme rajský protlak a zahřejeme, dále přidáme ½ předvařených fazolí a zalijeme horkou vodou.
Pomalu vaříme se solí, pepřem a tabascem. Zahustíme druhou polovinou uvařených, rozmixovaných fazolí. Nakonec přidáme nasekanou zelenou nať řapíkatého celeru.