Fazolová řecká polévka

Ingredience a postup:

  • 180 g malých bílých fazolí
  • 150 g mrkve
  • 5 stonků řapíkatého celeru
  • 50 g rajského protlaku
  • 50 g cibule
  • 5 LŽ olivového oleje
  • pepř, sůl, tabasco

Základem polévky jsou malé bílé fazolky, které propláchneme a přes noc namočíme. Poté fazolky uvaříme v lehce osolené vodě do poloměkka.

Do hrnce dáme olivový olej, nadrobno nasekanou cibuli, na kolečka pokrájenou mrkev, na kousky pokrájený stonek řapíkatého celeru. Nesmažíme,  přidáme rajský protlak a zahřejeme, dále přidáme ½ předvařených fazolí a zalijeme horkou vodou.

Pomalu vaříme se solí, pepřem a tabascem.  Zahustíme druhou polovinou uvařených, rozmixovaných fazolí. Nakonec přidáme nasekanou zelenou nať řapíkatého celeru.

Komentáře: