- 180 g kukuřičné krupice
- 1,2 l vody
- 300 g listového špenátu
- 100 g červené papriky
- 100 g mrkve a cukety
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lž chilli
- sůl dle potřeby
- 150 g balkánského sýru
- 4 vejce
- olivový olej
Určeno pro 4 porce.
Připravíme si zeleninu: Najemno pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek a chilli orestujeme na olivovém oleji, poté přidáme na kolečka nastrouhanou mrkev a cuketu, kukuřici a listový špenát a asi 5 minut podusíme, dochutíme lehce solí.
Uvaříme si polentu: V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu. Postupně přimícháváme kukuřičnou krupici a za stálého míchání povaříme 10 minut.
Na olejem vymazaný plech rozprostřeme polentu, na ní navrstvíme připravenou zeleninu a posypeme nadrobeným balkánským sýrem. Nezapomeneme si na plechu vytvořit 4 důlky pro „volské oko“. Syrové vajíčko do nich klepneme v polovině pečení tj. asi 10 minut před vyndáním z trouby. Pečeme na 200 stupňů C asi 20 minut.