O NÁS

Jsme alternativní jídelna a zároveň sociální firma v centru Chrudimi. Vaříme pro vás dobroty z čerstvých surovin a zaměstnáváme zdravotně handicapované.

O NÁS

Jsme alternativní jídelna a zároveň sociální firma v centru Chrudimi. Vaříme pro vás dobroty z čerstvých surovin a zaměstnáváme zdravotně handicapované.

Kruh zdraví

alternativní jídelna, sociální podnik

Představuje nejen zdravé jídlo, ale také zdravé vztahy při práci a zdravou komunikaci uvnitř i vně kruhu. Naši jídelnu provozujeme jako sociální podnik od roku 2011. Převážnou část našeho pracovního kolektivu tvoří osoby se zdravotním handicapem. 

Jídla připravujeme výhradně z čerstvých surovin a bez chemických přísad, používáme velkou škálu koření z celého světa, čerstvé bylinky a kvalitní přírodní dochucovadla. 

Kromě hlavních jídel nabízíme velký sortiment salátů, celozrnného pečiva, moučníků a žitný kváskový chléb. K pití je u nás zdarma k dispozici přírodně filtrovaná čistá voda, dále nabízíme čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Na našem jídelníčku je denně i bezlepkové jídlo a bezlepkový zákusek. Poskládáme vyvážený talíř na míru hostům všech stravovacích směrů.

Zájemcům o zdravou celodenní stravu poskytujeme službu „roznos pod nos“ – tj. doručíme vaši denní dávku zdraví a to v ranních hodinách po Chrudimi.

Další naší službou pro vaše zdraví je poradenství zdravého životního stylu, které je zaměřeno především na stravovací očistu těla.

Pro veřejnost pořádáme také workshopy, ochutnávky a semináře, na kterých předáváme své zkušenosti s vařením a pečením zdravých pokrmů a pečiva.

Naše občerstvení velmi rádi nabízíme na různých akcích v Chrudimi a okolí, pravidelně se účastníme Biojarmarků, Dnů Země, Dnů zdraví, Keltských slavností a dalších akcí, kde se scházejí zejména lidé, kteří nežijí konzumním způsobem života. Máme zkušenosti i s cateringovými službami, kterými jsou vegetariánské svatby, sportovní akce, vzdělávací akce.

Strava má podstatný vliv na naše zdraví, vitalitu a pocit pohody. Zdravé jídlo lze velmi jednoduše a dobře spojit i s výbornou chutí.

Dana Šťastná

zakladatelka a vedoucí sociální firmy Kruh zdraví

Vždy jsem si uvědomovala obrovský význam jídla pro naše zdraví a pohodu. Byla to spíše intuice, dříve ještě nebylo tolik informací o vlivu jídla na zdraví člověka. Studovala jsem ekonomiku zemědělství a souběžně učitelství ekonomických předmětů, což s vařením v zásadě nemělo nic společného.

Po mateřské jsem nastoupila jako učitelka na Integrovanou střední školu, která byla zaměřena především na veřejné stravování a později jako zástupce pro odbornou praxi jsem spolupracovala s restauracemi, kde vykonávali naši studenti praktickou výuku. Z této školy jsem odešla po sedmi letech a vyzkoušela další různá zaměstnání. VÍCE V ČLÁNKU